Thursday, June 11, 2009

Menantu Lama Vs Menantu Baru

Bulan Disember ni, Insyallah kami bakal menerima ahli keluarga baru... Akak aku bakal melangsungkan perkhawinan so aku akan dapat abang ipar..... Seronoknya coz nanti x delah family aku jadi perhatian sb dah ada ahli baru......

Tapi yang x sedapnya ialah sekarang ibu dah mula memuji2 bakal abang ipar so apalagi selama ni family aku selalu dipandang serong semakin seronglah... family aku yg buruk maka bertambah buruklah....... biasalah bila ada yg baru yang lama pun x bergunalah.....

Sebenarnya aku x lah kisah sangat malah gembira sb x derlah family aku jadi perhatian lagi... tp kecik jugalah hati aku bila......

1. Ibu cakap bila aku n along klu ada rezeki bersalin serentak ibu suruh aku balik rumah mak mertua aku...... boleh eks macamtu (aku bukan anak ibu ker?)

2. Ibu aku cakap lepas kawen aku x ingat mak dan ayah aku .... ( selama ni aku berkorban nak jaga hati mak aku dan aku sanggup x pindah rumah semata2 nak jaga perasaan mak aku... nape mak aku x perasan.... sampai hati mak aku cakap macamtu)

3. mak aku bandingkan kesenangan bakal abang ipar aku dengan aku... ( yelah dah rezeki die.... die pki myvi aku pki viva850 plak tu..... tp pleaselah ibu angah anak ibu juga)

4. Kakak aku cakap bakal abang ipar aku pandai masak n kemas rumah....( lan pun pandai masak cuma kemas rumah kureng ckit..... tp atleast die tolong juga buat kerja rumah cuma ibu yang bagi die buat)

Memang hati kecil aku terguris.... kenapa nak dibandingkan aku dan die.....

Biarlah hanya masa yang menetukan betapa selama ini aku ikhlas menyayangi mu IBU.... Katakanlah apa saja kerana aku adalah aku .....dan kau tetap ibu ku hingga akhir hayat dan jasamu x pernah aku lupakan.... dan aku x akan pernah terlintas dihati ini untuk berdendam dengan mu

Free Signature Generator

6 comments:

Fadhlah said...

sabo bebanyak yer kak...jgn lupa selalu berdoa pada org tua...banyak pahalanya..semoga kesabaran akak tu akan dibalas ngan pahala yang melimpah ruah...amin

atty's said...

sabo nya eda..kdg kalo mak pilih kasih..kita mmg terkilan.

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Ieda stay serumah ngan family ek? nape x cuba tinggal asing?

Maaf yer..

Bukan menyibuk, sekadar pendapat jer.. kdg2 kita perlu sedikit pengorbanan utk kebahagiaan...

leadleedeea said...

hurm...mcmana nk ckp ek..ape yg lead bleh ckp, bnyk2 sabar je lah..lead pon ade jugak kena mcm tuh, tp mak mertua lead bkn mak lead..tapi situasinya cam sama jugak kan? yg penting, kite kena ikhlas..k? be strong k?

HASNAH said...

Cantik blog Nur Azeeda...salam ziarah...

jebat_durhaka said...

pernah dengo org tua tua ckp,duduk berjauhan tu wangi...eda juga perlu jaga hati suami kerana apabile sesorang perempuan tu berkahwin syurganya terletak bawah kaki suami.ini bukan soal anak durhaka tp soal hukum agama.pengalaman jebat berumahtangga selama 15 thn telah mengajar jebat supaya lebih elok tinggal berjauhan / merantau ke negeri org demi kebahgiaan keluarga sendiri....percaya la